DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ "DEDE KORKUT OKUMALARI"

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Ocak ayı etkinliğimiz Dede Korkut Hikayeleri'ydi. Öğrencilerimiz Dede Korkut Hikayeleri'ni okudular ve bu hikâyelerden hareketle yeni bir hikâye yazdılar.

20.01.2024 61

Okulumuz “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında, önce MEB ÖYGM kanalından Dede Korkut hikayelerini izlediler; ardından da okuma anlama etkinliği yaparak, kendi Dede Korkut Masallarını yazdılar. Yazdıkları hikayeler arasından sınıflarını temsil edecek hikayeyi seçtiler.

“Hikaye Oluşturma” etkinliğinde verilen anahtar kelimeler ile hikayelerini yazdılar. Yazdıkları hikayeleri proje panosunda sergilediler.

“Hatırlatmaca” etkinliğinde öncelikle tahtada, belirlenen kelimelerin çağrıştırdığı kelimeyi buldular. Ardından torbadan seçtikleri kağıtlarla çalışmaya devam ettiler. Etkinlik kapsamında hazırlanan bulmacayı hep birlikte çözdüler.

“Anlamını Bul” etkinliğinde, sınıf olarak iki gruba ayrıldılar.Öğrencilerimiz belirlenen kelimeleri, kullanılmaması gereken kelimeleri sarf etmeden 1 dk içerisinde birbirlerine anlatmaya çalıştılar.

Okulumuz öğrencileri Ocak Ayının tüm etkinliklerini keyifle tamamladılar.

20-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-2024